Sunday 10 June 2007

Expozitia Internationala de Arta pentru copii

Expozitia Internationala de Arta pentru copii, organizata de Scoala cu clasele I-VIII nr.5 din Baia Mare, a inceput ca un experiment. Eram curioase sa vedem daca e cineva interesat sa participe la un astfel de proiect. Asa ca am trimis o invitatie pe forumul www.didactic.ro si pe cateva grupuri de discutii online. Spre surpriza noastra, au raspuns aproape 400 de dascali (educatoare, invatatori si profesori, majoritatea din Romania, dar si din strainatate: din Anglia ( de la 2 scoli) Suedia, Polonia, Turcia (2 scoli), Kuwait si Ghana (de la o academie de arta).
Intre timp ne-au mai scris si alti dascali din Grecia, Nepal, China, Liban, Palestina, Mexic si alte tari, care ar fi vrut sa participe cu lucrarile elevilor lor, dar acestea ar fi sosit prea tarziu pentru vernisajul expozitiei. Asa ca, la solicitarea lor, ne-am gandit sa organizam editia a doua in 2008.
Credem ca ar fi interesant sa gasim parteneri de la scoli de arta din europa pentru a realiza un proiect cu finantare europeana. Deoarece arta este o limba de comunicare internationala si un mijloc de educatie interculturala.
Cand folosim iternetul, lumea ni se pare asa de mic!
E asa de placut sa comunici cu persoane din cele mai inedpartate colturi ale lumii, de parca ar fi in aceeasi incapere si nu la mii de kiolmetri departare!
Daca va place proiectul nostru, lasati comentarii, deoarece avem nevoie de feedback pentru a imbunatati calitatea materialelor.

6 comments:

Unknown said...

Felicitari pentru expozitie si cat mai multe reusite in cariera!

dinel said...

FRUMOSUL daltuit in esenta materiei creeaza ARMONIA sufletului.
E realitate sau vis?
De unde au coborat in trupurile firave ale celor MICI,care sunt MAI MARI decat ale noastre ale maturilor,atata IMAGINATIE si DARUIRE spre arta ,care impletite in CUNUNA CULORILOR cu TALENTUL neinfranat al inocentei duc inspre SPERANTA catre o LUME mai BUNA ?
Posibil ca toate au venit din voia CELOR DE SUS .
Voi,COPII,flori ale pamantului ,sa fiti fericiti !
Felicitari organizatorilor !

SA AVEM O VACANTA PLACUTA ! Se merita .

Emilia Pausan said...

Cred ca SCOALA va avea o sansa importanta in anii care vin.
Dumneavoastra ati dovedit deja acest lucru.
Felicitari!

Profesor Emilia Pausan, Bucuresti

mariana said...

Felicitari si cele mai frumoase ganduri pentru explozia de lumina si culoare.
Succes in continuare!


Educatoare Biberi Mariana -Roman- Neamt

nicoleta goia said...

Felicitari pentru activitatile pe care le desfasurati. Sper sa colaboram in viitor!

nicoleta goia said...

Felicitări si la cât mai multe asemenea activităţi. Sper ca pe viitor să pot colabora şi eu alături de elevii mei la activităţile desfăşurate de dumneavoastră!